PEDICURE BEHANDELING

Algemeen

Onze voeten hebben gedurende ons leven veel te verduren en zijn vaak als eerste vermoeid. Met z’n tweeën moeten ze een heel mensengewicht dragen. We verstoppen onze voeten graag in sokken en (soms verkeerde) schoenen en besteden er pas aandacht aan wanneer ze pijnlijk en branderig gaan aanvoelen. Door die pijnlijke en branderige voeten zal er onbewust een andere houding worden aangenomen, die weer kan lijden tot pijnklachten in diverse gewrichten en lichaamsdelen. Zelfs hoofdpijn kan het gevolg zijn van voetproblemen.

Wat houdt een pedicurebehandeling in?

Voordat tot de daadwerkelijke behandeling van de voeten wordt overgegaan, zullen er eerst een aantal vragen aan u worden gesteld over uw gezondheid. De volgende zaken komen daarbij aan de orde: het gebruik van bloedverdunners, diabetes, hartaandoeningen, allergieën en andere bijzondere klachten. Dit is noodzakelijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw medische achtergrond, waardoor de behandeling hierop kan worden aangepast. Nadat de informatie is verwerkt, zal worden gestart met de voetbehandeling. Om een goede inventarisatie te kunnen maken zal de intakebehandeling meer tijd in beslag nemen dan de vervolgbehandelingen.

Behandeling

Als eerste zullen uw voeten grondig worden geïnspecteerd om eventuele problemen te kunnen vaststellen. Daarna worden uw voeten gedesinfecteerd. De nagels worden geknipt en eventuele schimmelnagels worden machinaal ingekort en platter gefreesd. Indien u last heeft van ingroeiende nagels, worden deze drukvrij gelegd zodat de pijnlijke druk verdwijnt. Daarna worden de nagels machinaal in vorm gevijld en de nagelomgeving gereinigd.
Wanneer u last heeft van eelt, likdoorns en kloven zullen deze in eerste instantie met een mesje zoveel mogelijk worden verwijderd. Hierna worden ze machinaal afgewerkt. Dit alles gebeurt op (vrijwel) pijnloze wijze.
Na afloop van de behandeling worden uw voeten wederom gedesinfecteerd en krijgt u een kleine voetmassage met een heerlijke verzorgende crème die is afgestemd op de huid van uw voeten.

Deelbehandeling

Dit is een verkorte behandeling, waarbij gekozen kan worden uit: het knippen & frezen van de nagels, het behandelen van een ingroeiende nagel of het verwijderen van een likdoorn.