Samenwerkingsverband met Native Balance

 

Jarenlange praktijkervaring heeft steeds duidelijker gemaakt dat de meeste voetklachten niet alleen een fysieke oorzaak hebben maar dat er in veel gevallen ook een mentale en/of emotionele oorzaak is. Hoewel fysieke oorzaken zoals verwondingen, slecht schoeisel of genetische factoren vaak de directe redenen zijn voor voetproblemen, kunnen mentale en emotionele factoren ook een belangrijke rol spelen. Hier zijn enkele manieren waarop mentale gezondheid van invloed kan zijn op voetproblemen:

Belangrijke Punten:

  1. Stress en Spanning: Kunnen spierkrampen en slechte circulatie veroorzaken.
  2. Zelfzorg: Mentale gezondheidsproblemen kunnen leiden tot verwaarlozing van voetverzorging.
  3. Houding en Beweging: Stress kan leiden tot een slechte houding, wat voetproblemen kan verergeren.
  4. Chronische Pijn: Voetpijn kan mentale gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals depressie en angst.
  5. Holistische Benadering: Stressmanagement, therapie en goede zelfzorg kunnen helpen bij zowel mentale als fysieke voetproblemen.

Een holistische benadering die zowel lichaam als geest behandelt, kan effectief zijn bij het verlichten van voetproblemen.

Samenwerkingsverband met Native Balance

Omdat er een duidelijk verband bestaat tussen voetklachten en mentale problematiek is Medisch pedicurepraktijk Fabulous for Feet een samenwerking aangegaan met Native Balance. Beiden gaan uit van een holistische benadering bij het aanpakken van klachten. Een holistische benadering bij een behandeling houdt in dat de patiënt als een geheel wordt beschouwd, waarbij niet alleen de fysieke symptomen, maar ook de mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten van de gezondheid worden behandeld. Deze benadering streeft naar het bevorderen van evenwicht en harmonie tussen alle aspecten van het menselijk leven.

Waar Medisch Pedicurepraktijk Fabulous voor Feet zich vooral bezig houdt met de voetproblematiek gaat Native Balance een aantal stappen verder. Native Balance is expert op het gebied van personal training, mentale, fysieke en leefstijladviezen.

Kijk vooral verder op de website voor de mogelijkheden of neem direct contact op: 

www.nativebalance.nl